Current time: 02-27-2021, 05:59 AM

Post Reply 
ACV: Connection Problems
Message Author
Post: #1

Two main issues for me:

- Incompatible NAT type
- NAT 2, but no one seems on even if they're on at the SEN friends list

With the first, all I have to do is reconnect. The second one is giving me problems though. Any suggestions?
The weird thing with the second is I can do territory missions and contribute to team points. It just seems that no one else is on.
(This post was last modified: 03-25-2012 07:34 PM by Sforza.)

Sforza



Group: Super Bot Hunter
Posts: 3,617
Joined: Jun 2007
Status: Offline

PSN: YashiYay

Find all posts by this user Quote this message in a reply
03-25-2012 07:32 PM
Post: #2

Whats your ISP? I'm using Bayantel and the only problem I always get is I cant join Free Battles. I havent fought anyone other than you guys so I'm kinda fearing the worst.

Hell Heart



Group: Raven
Posts: 1,017
Joined: Mar 2012
Status: Offline

PSN: EtherStrife

Find all posts by this user Quote this message in a reply
03-25-2012 07:58 PM
Post: #3

Guys, try setting your PS3 to DMZ on your router.

As for the second problem where you get sent to a netherworld server where you're alone, I've experienced that a lot too. I just have to keep restarting the game. It sucks.

Bamco needs better servers. =/

NiX

Threadkeeper
PACT Champion

Group: PACT Champion
Posts: 9,016
Joined: Sep 2006
Status: Offline

PSN: RR_NiX

Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
03-25-2012 09:36 PM
Post: #4

(03-25-2012 09:36 PM)NiX Wrote:  Guys, try setting your PS3 to DMZ on your router.

Yes, this is one of the main solutions for the NAT problem. Opening all your ports for one IP (and setting your PS3 to that IP) theoretically helps in weeding out any lag issues. Of course, the other is upgrading your line (but I doubt Jake has any problems with that Laughing ).

Here's a job aid.
(This post was last modified: 03-25-2012 11:04 PM by Grim.)

Grim

Semi-retired

Group: Admin
Posts: 7,025
Joined: Aug 2006
Status: Offline

PSN: Grimlogic_

Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
03-25-2012 11:03 PM
Post: #5

The "Abyss" server thingy seems to crop up often during peak hours. I'm able to get on the main server without any problems from morning to late afternoon. However, once the sun goes down, i'll have a bastard of a time getting in. Once i see the "failed to join team session" error message for the third time, i know i'll end up on that damn server. Sad


Lo, there do I see my father.
Lo, there do I see my mother, my sisters and my brothers.
Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
Lo, they do call to me.
They bid me take my place among them in the halls of Valhalla,
Where the brave, may live forever.

Fox

Wolfbitten
PACT 3rd Place

Group: PACT 3rd Place
Posts: 7,036
Joined: Sep 2006
Status: Offline

PSN: Thirdfox

Find all posts by this user Quote this message in a reply
03-27-2012 09:44 PM
Post: #6

When it happens to me, I just shut off the PS2 for maybe 5 minutes, then I resume attempting. It takes me almost an hour sometimes too.

NiX

Threadkeeper
PACT Champion

Group: PACT Champion
Posts: 9,016
Joined: Sep 2006
Status: Offline

PSN: RR_NiX

Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
03-27-2012 10:11 PM
Post: #7

STILL TRYING TO LOGIN AFTER 3 HOURS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


arch_angel Wrote:ANDREW IS MY GOD!!!!!!

http://atdsutm.deviantart.com/

atdsutm



Group: Raven
Posts: 2,578
Joined: Jan 2008
Status: Offline

PSN: amjting

Find all posts by this user Quote this message in a reply
03-28-2012 09:33 PM
Post: #8

cant fucking get it!!!!!!!!!!!!

fix this bullshit namco/from


arch_angel Wrote:ANDREW IS MY GOD!!!!!!

http://atdsutm.deviantart.com/

atdsutm



Group: Raven
Posts: 2,578
Joined: Jan 2008
Status: Offline

PSN: amjting

Find all posts by this user Quote this message in a reply
04-03-2012 12:58 PM
Post: #9

(04-03-2012 12:58 PM)atdsutm Wrote:  cant fucking get it!!!!!!!!!!!!

fix this bullshit namco/from

Get it or get in? Abyss problems again?


Lo, there do I see my father.
Lo, there do I see my mother, my sisters and my brothers.
Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
Lo, they do call to me.
They bid me take my place among them in the halls of Valhalla,
Where the brave, may live forever.

Fox

Wolfbitten
PACT 3rd Place

Group: PACT 3rd Place
Posts: 7,036
Joined: Sep 2006
Status: Offline

PSN: Thirdfox

Find all posts by this user Quote this message in a reply
04-03-2012 01:02 PM
Post: #10

Not sure if it works but, what I usually get is getting stuck at 3/4 and saying I cannot join session. Just keeping hitting try until you get sent to the abyss server, once there. Go to XMB and log-out your PSN then relog back in. Worked for me twice in a row.

Hell Heart



Group: Raven
Posts: 1,017
Joined: Mar 2012
Status: Offline

PSN: EtherStrife

Find all posts by this user Quote this message in a reply
04-03-2012 01:04 PM
Post: #11

Cool!! i also keep on getting stuck! So that's the Abyss.

JVBrothers



Group: Raven
Posts: 31
Joined: Mar 2012
Status: Offline


Find all posts by this user Quote this message in a reply
04-04-2012 05:14 AM
Post: #12

Weird, I don't usually get stuck. I get spit out right into the XMB sometimes after Mock Battles or Free Battles, thought that was the Abyss XD
(This post was last modified: 04-04-2012 04:23 PM by Zefyr.)

Zefyr

Stormbringer

Group: Raven
Posts: 995
Joined: Aug 2009
Status: Offline


Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
04-04-2012 04:10 PM
Post: #13

^That's happened to me too.

Looking forward to 1.03. Apparently, there'll be a lot of bug fixes too.

NiX

Threadkeeper
PACT Champion

Group: PACT Champion
Posts: 9,016
Joined: Sep 2006
Status: Offline

PSN: RR_NiX

Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
04-04-2012 04:25 PM
Post: #14

Ive talked so Bamco support and they insist its a Nat problem. I keep telling them were all on Nat 2 but apparently, they dont get it. They still insists its a NAT problem. I dont think Bamco is even aware..


Edit: This might work or not at all. Takumi(Bamco support) gave me some ports to forward and they seem to work. I did set my PS3 to static IP so I wont be getting different IP's everytime I turn my PS3 on. Here's a link on how to do that Link. After that, forward the following ports on your Router.

TCP 80
TCP 443
TCP 5223
UDP 3478
UDP 3479
UDP 3658

I honestly hope this really works but I guess its worth a try and so far so good..
(This post was last modified: 04-06-2012 01:38 AM by Hell Heart.)

Hell Heart



Group: Raven
Posts: 1,017
Joined: Mar 2012
Status: Offline

PSN: EtherStrife

Find all posts by this user Quote this message in a reply
04-06-2012 12:54 AM
Post: #15

^I hope that works too. But if you have your PS3 on the router's DMZ, you shouldn't need to port forward at all.

It's not just us. I've read in other forums too of US guys getting sent to the abyss. I've heard them call it the Twilight Zone.
(This post was last modified: 04-06-2012 01:47 AM by NiX.)

NiX

Threadkeeper
PACT Champion

Group: PACT Champion
Posts: 9,016
Joined: Sep 2006
Status: Offline

PSN: RR_NiX

Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
04-06-2012 01:36 AM
Post Reply 




 Quick Theme:


The Raven Republic ©
Established August 13, 2006.
Nakataga na sa bato yan!